Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkehússal töltött kínaikel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
4 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
10 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
2 db kínaikel 16 1.2 0.3 2 1.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Vágjuk félbe a kínai kelt és a belsejét vágjuk ki, hogy tölthető kis csónakokat kapjunk. A kivágott darabokat aprózzuk fel. A csirkemellet vágjuk kis kockára, majd a vaj felén süssük meg. Fűszerezzük sóval, borssal félidőben keverjük hozzá a keldarabokat, végül szórjuk meg a liszttel és, ha átpirult, öntsük fel a tejszínnel. Éppen csak egyet forraljunk rajta. Ha langyosra hűl keverjük bele a szerecsendiót, a citromlét és a tojássárgáját. Halmozzuk a kelbe, melynek a belső felszínét vékonyan megvajaztuk. Szórjuk a tetejére a megreszelt sajtot és terítsük rá a szalonnát. 180 fokra előmelegített sütőben fóliával lefedett tepsiben süssük 20 percig, majd a fóliát levéve még tízet.
Külön tálkában tejfölt adhatunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)