Túrós-spenótos burek
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
25 dkg
spenót |
18 |
2.3 |
0.3 |
1.8 |
6.3 |
0 |
50 dkg
tehéntúró (félzsíros) |
62 |
3.2 |
3.3 |
4.8 |
0 |
0 |
4 csomag
réteslap |
348 |
11.6 |
1.2 |
72.1 |
0.7 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megmosott spenótot vagdaljuk apróra és sózzuk be. Amíg áll a túrót, a tojásokat, a tejet, borssal ízesítve keverjük össze. A kinyomkodott spenótot forgassuk bele.
Egy kerek sütőformát vagy tűtálló tálat kenjünk ki olajjal és béleljünk ki egy réteslappal, majd ezt is megolajozva, még egyet terítsünk bele. kenjünk rá a töltelékből, majd ismét réteslap, olaj és töltelék következik, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére két réteslap kerüljön. legfelső lapot előbb vizezzük meg és utána kenjük át olajjal. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig süssük, tortaszerűen szeleteljük.
Langyosan a legfinomabb.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)