Grillezett tonhal provanszi fekete vajjal
Hozzávalók
Grillezett tonhal provanszi fekete vajjal
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
80 dkg
tonhal |
227 |
21.5 |
15.5 |
0 |
0 |
70 |
1 evőkanál
provance-i fűszerkeverék |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
4 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Provanszi fekete vaj (tapenade)
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 teáskanál
dijoni mustár |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
3 db
szardella |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 dl
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
1 üveg
kapribogyó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 üveg
olívabogyó |
138 |
1.4 |
13.9 |
1.8 |
2.4 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Grillezett tonhal provanszi fekete vajjal
8 evőkanál tapenade-ot elkeverünk a fűszerkeverékkel és tálalásig behűtjük. A tonhalat vastag szeletekre vágjuk, borsozzuk, az egyik citrom levével megcsepegtetve, 20 percre félretesszük. olívaolajjal megkenve, közepes magasságra helyezett grillrácson, mindkét oldalát megsütjük. A külseje legyen barna, de a közepe rózsaszínű. a halszeleteket sütés után sózzuk, majd a tetejükön elosztjuk a tapenad-ot.
Citromgerezdekkel és párolt rizzsel tálaljuk.
Provanszi fekete vaj (tapenade)
A magozott fekete olívát, a lecsepegtetett kapribogyót (kis üveg) a botmixer poharába öntjük, hozzáadjuk a szardellafilét és a mustárt. Kissé összezúzzuk, majd az olívaolajjal is átkeverjük. Figyeljük, hogy kissé darabos maradjon. Pirítósra kenve, mártogatósnak adhatjuk vagy húsokat tölthetünk vele.
Olívaolajjal leöntve, hűtőben két hétig is eláll, ha megmarad.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)