Rostélyon sült pulykamell, barbecue mártással
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
mustármag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 5 cl
ecet (10%-os) |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 kg
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
| 8 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| 2 szál
zellerszár |
17 |
0.8 |
0.11 |
3.8 |
0.65 |
0 |
| 60 dkg
pulykamell |
106 |
24.1 |
9.5 |
1 |
0 |
60 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A friss, puhább paradicsomot áttörjük, hozzáadjuk az apróra vágott zellerzöldet és a zöldpetrezselymet. Sóval, cukorral, ecettel, őrölt mustármaggal, törött borssal és szegfűszeggel ízesítjük, végén hozzátesszük a szeletekre vágott vöröshagymát. Nem erős tűzön addig főzzük, ameddig sűrű, mártásszerű anyagot kapunk. Finom szűrőn keresztül átszűrjük.
A kicsontozott pulykamellet négy, egyforma nagyságú szeletre vágjuk, enyhén kiveregetjük. Sóval, törött borssal ízesítjük, majd a hússzeletek mindkét oldalát vékonyan megkenjük a barbecue mártással, és a rostélyra téve, parázs fölött készre sütjük.
Bármilyen idénysalátával tálalhatjuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)