Rostélyon sült pulykamell majorannás vajjal
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 dkg
pulykamell |
106 |
24.1 |
9.5 |
1 |
0 |
60 |
1 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 cl
étolaj |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
majoránna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A pulykamellet kicsontozzuk, bőrét eltávolítjuk, majd a húsból négy egyforma szeletet vágunk. Enyhén kiveregetjük, meghintjük sóval és törött borssal. Egy edényben a vajat a rostély mellé, a melegre állítjuk, és hagyjuk felolvadni, majd belemorzsoljuk a majoránnát.
Az olajozott rostélyra helyezzük egymás mellé a hússzeleteket, egy perc után megfordítjuk és megkenjük a majoránnás vajjal. A sütés alatt kétszer-háromszor megfordítjuk a húst, mindannyiszor a majoránnás vajjal kenegetve. A sütés ideje kb. 4 perc.
Tejfölös uborkasalátát kínálunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)