Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rostélyon sült pulykamell majorannás vajjal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
1 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 cl étolaj 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulykamellet kicsontozzuk, bőrét eltávolítjuk, majd a húsból négy egyforma szeletet vágunk. Enyhén kiveregetjük, meghintjük sóval és törött borssal. Egy edényben a vajat a rostély mellé, a melegre állítjuk, és hagyjuk felolvadni, majd belemorzsoljuk a majoránnát.
Az olajozott rostélyra helyezzük egymás mellé a hússzeleteket, egy perc után megfordítjuk és megkenjük a majoránnás vajjal. A sütés alatt kétszer-háromszor megfordítjuk a húst, mindannyiszor a majoránnás vajjal kenegetve. A sütés ideje kb. 4 perc.
Tejfölös uborkasalátát kínálunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)