Grillezett tonhal provanszi fekete vajjal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Szabadban, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre: Grillezett tonhal provanszi fekete vajjal
Provanszi fekete vaj (tapenade)
Grillezett tonhal provanszi fekete vajjal 8 evőkanál tapenade-ot elkeverünk a fűszerkeverékkel és tálalásig behűtjük. A tonhalat vastag szeletekre vágjuk, borsozzuk, az egyik citrom levével megcsepegtetve, 20 percre félretesszük. olívaolajjal megkenve, közepes magasságra helyezett grillrácson, mindkét oldalát megsütjük. A külseje legyen barna, de a közepe rózsaszínű. a halszeleteket sütés után sózzuk, majd a tetejükön elosztjuk a tapenad-ot. Citromgerezdekkel és párolt rizzsel tálaljuk. Provanszi fekete vaj (tapenade) A magozott fekete olívát, a lecsepegtetett kapribogyót (kis üveg) a botmixer poharába öntjük, hozzáadjuk a szardellafilét és a mustárt. Kissé összezúzzuk, majd az olívaolajjal is átkeverjük. Figyeljük, hogy kissé darabos maradjon. Pirítósra kenve, mártogatósnak adhatjuk vagy húsokat tölthetünk vele. Olívaolajjal leöntve, hűtőben két hétig is eláll, ha megmarad. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||