Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tavaszi zöldségekkel párolt karaj

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék:
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
8 db újburgonya ? ? ? ? ? ?
15 adag zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
15 adag karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
1 adag fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 adag sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
60 dkg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szükség szerint feldarabolt zöldségeket a zöldségalaplében roppanósra főzzük. A felszeletelt, kissé kivert karajt sózzuk, borsozzuk és meghintjük liszttel. A felforrósított olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, a bort felöntjük annyi alaplével, hogy éppen ellepje. Puhára pároljuk, majd a végén belekeverjük a tejszínt. Finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)