Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás paella

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg szárított sonka 0 ? ? ? ? ?
10 dkg fafül gomba 0 ? ? ? ? ?
10 dkg laskagomba 38 1.9 0.7 6 2.8 0
10 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
4 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 dl sherry ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál sáfrány 0 0 0 0 0 0
30 dkg juhsajt (manchego) 0 ? ? ? ? ?
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olaj felét melegítsük fel és pároljuk meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a kis darabokra vágott gombát és sonkát. Ha a gomba a levét kiadta keverjük bele a rizst és átforgatva pároljuk öt percig, öntsük rá a sherryt, az alaplét és szórjuk rá a sáfrányt. Fedő alatt, takarékon, főzzük 20 percig. A maradék olajat, a vajat, a zöldfűszereket és a reszelt sajtot dolgozzuk bele, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tálalás előtt öt percig hagyjuk pihenni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)