Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ludaskása

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Hideg téli napokra, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Főétel előtt, Márton nap, Párolt, Kemence, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Gabonafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csapott kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 egész libaaprólék 198 18.5 13.6 0.3 0 0
25 db árpagyöngy 350 9 1.4 75 20.7 0
1/2 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az árpagyöngyöt a főzés előtt éjszakára hideg vízbe beáztatjuk. A libaaprólékot megtisztítjuk és feldaraboljuk. A sárgarépát, a fehérrépát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A hagymát meghámozzuk, az egyiket apróra vágjuk, a másikat felkarikázzuk.
Serpenyőben előmelegítjük a libazsírt, rádobjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a libaaprólékot, a zöldségeket, megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a fűszereket. Megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, felforraljuk és lefedve kis lángon háromnegyed órát pároljuk.
Leszűrjük a beáztatott árpagyöngyöt, belekeverjük a zöldséges húsba, és fóliával lefedve, háromnegyed órát, előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük.
Serpenyőben bő olajat forrósítunk. A hagymakarikákat
megszórjuk a liszttel, majd a forró olajban hirtelen ropogós pirosra sütjük.
A ludaskását egy előmelegített tálra szedjük és a ropogós hagymakarikákkal megszórva tálaljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)