Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges csülök

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 200 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Párolt, Kemence, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

Zöldséges csülök
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
2 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
1.5 kg bőrös hátsó csülök ? ? ? ? ? ?
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
5 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Tepsis édesburgonya
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg édesburgonya 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 teáskanál chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Zöldséges csülök
A csülköt kicsontozzuk, majd gerezdekre vágjuk. Sóval, borssal meghintjük és a felforrósított olajban körbesütjük. Szűrőkanállal kivesszük és a zsiradékon, a finomra vágott zöldségeket átsütjük. Ha kissé megbarnultak a paradicsomlével és a borral felöntjük, majd az alaplével hígítjuk. Jól elkeverjük, majd a húsokat és a fűszerágakat mellé téve, 150 fokos sütőben 3 órát sütjük. Néha átforgatjuk. A csülökdarabokat a darabos mártással leöntve, a párolt édesburgonyával vagy barna rizzsel tálaljuk.

Tepsis édesburgonya
Az apróra vágott hagymát és a fűszereket az olajjal és a mustárral elkeverjük, majd a másfél centis kockára vágott édesburgonyával összeforgatjuk. Fél deci vizet aláöntve, fóliával lefedve, 20 fokon 20 percig pároljuk. Végül 20 percet fedés nélkül pirítjuk.l A hússal eggyütt tájaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)