Zöldséges csülök (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Párolt, Kemence, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Zöldséges csülök
Tepsis édesburgonya
Zöldséges csülök A csülköt kicsontozzuk, majd gerezdekre vágjuk. Sóval, borssal meghintjük és a felforrósított olajban körbesütjük. Szűrőkanállal kivesszük és a zsiradékon, a finomra vágott zöldségeket átsütjük. Ha kissé megbarnultak a paradicsomlével és a borral felöntjük, majd az alaplével hígítjuk. Jól elkeverjük, majd a húsokat és a fűszerágakat mellé téve, 150 fokos sütőben 3 órát sütjük. Néha átforgatjuk. A csülökdarabokat a darabos mártással leöntve, a párolt édesburgonyával vagy barna rizzsel tálaljuk. Tepsis édesburgonya Az apróra vágott hagymát és a fűszereket az olajjal és a mustárral elkeverjük, majd a másfél centis kockára vágott édesburgonyával összeforgatjuk. Fél deci vizet aláöntve, fóliával lefedve, 20 fokon 20 percig pároljuk. Végül 20 percet fedés nélkül pirítjuk.l A hússal eggyütt tájaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||