Ludaskása (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Előételek, Húsételek, Hideg téli napokra, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Főétel előtt, Márton nap, Párolt, Kemence, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Gabonafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az árpagyöngyöt a főzés előtt éjszakára hideg vízbe beáztatjuk. A libaaprólékot megtisztítjuk és feldaraboljuk. A sárgarépát, a fehérrépát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A hagymát meghámozzuk, az egyiket apróra vágjuk, a másikat felkarikázzuk. Serpenyőben előmelegítjük a libazsírt, rádobjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a libaaprólékot, a zöldségeket, megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a fűszereket. Megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, felforraljuk és lefedve kis lángon háromnegyed órát pároljuk. Leszűrjük a beáztatott árpagyöngyöt, belekeverjük a zöldséges húsba, és fóliával lefedve, háromnegyed órát, előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük. Serpenyőben bő olajat forrósítunk. A hagymakarikákat megszórjuk a liszttel, majd a forró olajban hirtelen ropogós pirosra sütjük. A ludaskását egy előmelegített tálra szedjük és a ropogós hagymakarikákkal megszórva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||