8 deci vizet forraljunk fel, keverjük bele a vajat, a sót, a cukrot és a citromlevet. Főzzük a lében két percig a spárgák zsenge fejét, majd tegyük át jeges vízbe. A spárgák aljáról törjük le a fásabb szárat és ezt is főzzük ... tovább
A pudingport kevés hideg tejben elkeverjük. A többi tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval felforraljuk és kevergetve hozzáöntjük a pudingporos tejet. Készre főzzük. A kekszet durvára törjük, elkeverjük a gorombára ... tovább
Két evőkanál olajban elkeverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A forrásban lévő alaplében a csíkokra vágott répát két percig, a hasonlóan vágott cukkínit egy percig főzzük, majd, lecsepegtetve, félre tesszük. A sonkát ... tovább
A burgonyát hájában puhára főzzük, de használhatunk maradék főtt burgonyát is, majd apró kockára vágjuk. Felcsíkozzuk a kétféle paprikát és retket, a virslit vékony karikára vágjuk. Kevés vízben, forralva, feloldjuk a ... tovább
A lapockát ledaráljuk. A sajtokat lereszeljük. A lecsepegtetett gombát apróra vagdaljuk.
A hozzávalókat összekeverjük és olajjal kikent morzsával kihintett tepsibe simítjuk. Fóliával tepsit szorosan befedjük, majd egy nagyobb ... tovább
A savanyúkáposztát, ha szükséges átmossuk, majd lecsepegtetjük. Néhány vágással rövidebb szálakra vágjuk. A lilahagymát finomra aprítjuk és kevés sóval átforgatva állni hagyjuk. Az olajba ropogósra sütjük a vékonyra szelt ... tovább
A kicsontozott csirkemellet lapjában félbe vágjuk, majd megsózva és megborsozva, a forró olajban aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve, félretesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékban megpirítjuk a finomra metélt hagymát, ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd a kis kockára vágott pulykamellet átsütjük rajta. Közben sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort. Fedő alatt, kis lángon, félpuhára pároljuk, ha szükséges kevés forró ... tovább
A harcsafilét sózzuk be és hagyjuk állni fél órát. Töröljük, papírkendővel, szárazra, majd mártsuk meg a mustárral, sóval és borssal elkevert tojásban. forgassuk meg a burgonyapehelyben. Ha vastagabb és ropogósabb panírt ... tovább