| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál étkezési keményítő | 344 | 0.5 | 0 | 86 | 0 | 0 |
| 2 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 1 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 1 késhegynyi sáfrány | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál friss citromlé | 45 | 0.4 | 0.1 | 7.7 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 2 csomag zöldspárga | 16 | 2 | 0 | 1 | 1 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
8 deci vizet forraljunk fel, keverjük bele a vajat, a sót, a cukrot és a citromlevet. Főzzük a lében két percig a spárgák zsenge fejét, majd tegyük át jeges vízbe. A spárgák aljáról törjük le a fásabb szárat és ezt is főzzük a lében negyed órát. Kevés lével felöntve, botmixerrel törjük, majd szűrjük át, hogy a durva rostok ne kerüljenek a főzelékbe. A megmaradt folyadékban főzzük az ujjnyi darabokra vágott spárgaszárat és a sáfrányt 5-6 percig, majd habarjuk be, a a tejszínnel simára kevert keményítővel. Közben öntsük hozzá a leturmixolt masszát.