Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sáfrányos spárgafőzelék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 késhegynyi sáfrány 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 csomag zöldspárga 16 2 0 1 1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
8 deci vizet forraljunk fel, keverjük bele a vajat, a sót, a cukrot és a citromlevet. Főzzük a lében két percig a spárgák zsenge fejét, majd tegyük át jeges vízbe. A spárgák aljáról törjük le a fásabb szárat és ezt is főzzük a lében negyed órát. Kevés lével felöntve, botmixerrel törjük, majd szűrjük át, hogy a durva rostok ne kerüljenek a főzelékbe. A megmaradt folyadékban főzzük az ujjnyi darabokra vágott spárgaszárat és a sáfrányt 5-6 percig, majd habarjuk be, a a tejszínnel simára kevert keményítővel. Közben öntsük hozzá a leturmixolt masszát.
Betétként, a felmelegített spárgafejeket adva, tálaljuk.
A spárga ízét kár lenne, valamilyen erős ízű feltéttel elrontani.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)