Karalábés aprópecsenye
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
50 dkg
pulykamell |
106 |
24.1 |
9.5 |
1 |
0 |
60 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
4 db
karalábé |
38 |
2.1 |
0.2 |
6.9 |
1.4 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd a kis kockára vágott pulykamellet átsütjük rajta. Közben sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort. Fedő alatt, kis lángon, félpuhára pároljuk, ha szükséges kevés forró vizet önthetünk alá, de a végére, majdnem zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a húshoz hasonló nagyságú kockára szelt karalábét és tíz perc párolás után belekeverjük a karalábé csíkokra aprított zsenge leveleit és felöntjük a tejszínnel. Nagylángon, addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. A karalábé maradjon kissé roppanós. Tálalás előtt belekeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet.
Sült burgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)