Karalábés aprópecsenye
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 4 evőkanál				
		olaj					 | 
					899 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					1 fej				
		vöröshagyma  					 | 
					40 | 
					1.2 | 
					0.1 | 
					8.3 | 
					3.1 | 
					0 | 
				
				
						
					| 50 dkg				
		pulykamell					 | 
					106 | 
					24.1 | 
					9.5 | 
					1 | 
					0 | 
					60 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		bors					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 dl				
		száraz fehérbor					 | 
					70 | 
					0 | 
					0 | 
					16 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 4 db				
		karalábé					 | 
					38 | 
					2.1 | 
					0.2 | 
					6.9 | 
					1.4 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 csokor				
		petrezselyemzöld					 | 
					61 | 
					4.4 | 
					0.4 | 
					9.8 | 
					4.3 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 dl				
		tejszín					 | 
					372 | 
					21.5 | 
					30.6 | 
					2 | 
					0 | 
					90 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd a kis kockára vágott pulykamellet átsütjük rajta. Közben sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort. Fedő alatt, kis lángon, félpuhára pároljuk, ha szükséges kevés forró vizet önthetünk alá, de a végére, majdnem zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a húshoz hasonló nagyságú kockára szelt karalábét és tíz perc párolás után belekeverjük a karalábé csíkokra aprított zsenge leveleit és felöntjük a tejszínnel. Nagylángon, addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. A karalábé maradjon kissé roppanós. Tálalás előtt belekeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet.
Sült burgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)