Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges pulykaragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
20 dkg brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
15 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
15 dkg sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg pulykacomb 115 20.5 3.6 0.4 0 75
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Serpenyőben megmelegítjük az olajat, majd a félkarikára vágott hagymát megpirítjuk benne. A pirítás végén hozzáadjuk, a finomra vágott, fokhagymát. A kis kockára vagdalt pulyka felsőcombot rádobjuk és néha átkeverve, fehéredésig sütjük. Felöntjük a borral és fedő alatt, kis lángon majdnem puhára pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet önthetünk alá. Ekkor hozzáadjuk a joghurtot, majd a feldarabolt zöldségeket, ügyeljük az eltérő puhulási időkre. Úgy a legfinomabb, ha a zöldségek kissé roppanósak.
Tálalás előtt szórjuk meg finomra vágott petrezselyemzölddel.
Főtt szélesmetélttel vagy párolt rizzsel adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)