Zöldséges pulykaragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
Serpenyőben megmelegítjük az olajat, majd a félkarikára vágott hagymát megpirítjuk benne. A pirítás végén hozzáadjuk, a finomra vágott, fokhagymát. A kis kockára vagdalt pulyka felsőcombot rádobjuk és néha átkeverve, fehéredésig sütjük. Felöntjük a borral és fedő alatt, kis lángon majdnem puhára pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet önthetünk alá. Ekkor hozzáadjuk a joghurtot, majd a feldarabolt zöldségeket, ügyeljük az eltérő puhulási időkre. Úgy a legfinomabb, ha a zöldségek kissé roppanósak. Tálalás előtt szórjuk meg finomra vágott petrezselyemzölddel. Főtt szélesmetélttel vagy párolt rizzsel adjuk asztalra. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||