Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges-rizses csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Koleszban főztük, Főétel, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csésze rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombot bőrözzük le és filézzük ki, majd vágjuk kockára. A bőrből és a csontból, ha időnk engedi, főzzünk alaplevet. A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát és a lereszelt vagy apróra metélt répát. Keverjük hozzá a csirkehúst, a fűszereket és süssük félpuhára. Keverjük hozzá a rizst és a borsót (ha mélyhűtöttet használunk, azt később adjuk hozzá), majd öntsük fel két csésze alaplével. Kis lángon forraljuk, addig, amíg a víz el nem tűnik a tetejéről. Kapcsoljuk le a lángot. Tegyünk konyharuhát a fedő alá és még negyedórát hagyjuk állni.
Pecsenyevillával átforgatva, a reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)