Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rizses lecsókolbász

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Koleszban főztük, Húsételek, Főétel, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
40 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
40 dkg lecsókolbász 293 15.5 25.4 0.3 0 100
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A zsírján megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd, a kis kockára vágott, paprikát és a paradicsomot. Hozzáadjuk, a zúzott fokhagymát és a felkarikázott kolbászt. Ráöntjük a fehérbort és kiegészítve annyi vízzel, hogy a rizs térfogatát kétszeresen kiegészítsük. Forraljuk fel, majd a lángot kikapcsolva, pároljuk puhára. A reszelt sajtot és a tejfölt elkeverve, a rizses lecsókolbászra téve, tálaljuk.
Savanyúságot tálaljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)