Rizses lecsókolbász (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Joe A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Koleszban főztük, Húsételek, Főétel, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A zsírján megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd, a kis kockára vágott, paprikát és a paradicsomot. Hozzáadjuk, a zúzott fokhagymát és a felkarikázott kolbászt. Ráöntjük a fehérbort és kiegészítve annyi vízzel, hogy a rizs térfogatát kétszeresen kiegészítsük. Forraljuk fel, majd a lángot kikapcsolva, pároljuk puhára. A reszelt sajtot és a tejfölt elkeverve, a rizses lecsókolbászra téve, tálaljuk. Savanyúságot tálaljunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||