Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldborsós csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 dl főzőtejszín 83 2.8 2.9 11.2 0 10
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
50 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk és a felhevített vajon sütni kezdjük. Amikor mindenhol kifehéredett rászórjuk a zöldborsót és kevergetve majdnem puhára pároljuk. Rászórjuk a finomra vágott petrezselymet és felöntjük a tejszínnel, sóval cukorral ízesítjük, majd addig forraljuk, amíg a leve besűrűsödik. Tálaláskor ki-ki megszórja a tányérján reszelt parmezánnal.
Köretnek párolt rizst ajánlok.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)