Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 585 találat

Citromkrémes babapiskóta

Kikeverjük a tejfölt a citrom levével, a lereszelt héjával és a kétféle cukorral. Beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot. A babapiskóta felével, kibélelünk, egy megfelelő méretű tálat. A krém felét rásimítjuk, majd ... tovább

Dédi hájas sütije

A hájat, 2 óráig, hideg vízben áztatjuk, megtöröljük, lehúzzuk a hártyáját, daraboljuk és daráljuk. 50 dkg hájat kb. 15 dkg liszttel összegyúrunk és 20 percre hűtőbe tesszük, hogy nyújtható legyen. Az egy kg szitált lisztbe ... tovább

Habos-mákos kocka

a tésztához a szódabikarbonáttal és sóval összeszitált lisztet, morzsoljuk el a vajjal, majd gyúrjuk össze a tojássárgájával és a tejföllel. A tésztagombócot, fóliával betekerve, tegyük hűtőbe, fél órára. Közben, a a tejet ... tovább

Gőzgombóc

Az élesztőt a langyos, cukros tejben futtassuk fel. A lisztet tegyük egy nagy tálba vagy kenyérsütőbe és öntsük hozzá az élesztőt és a sót. Dolgozzuk ki jól a tésztát. Ha túl keménynek látjuk egy kevés tejföllel segíthetünk. ... tovább

Ranch mártás

A metélőhagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk. A többi hozzávalóval elkeverjük, végül citromlét csepegtetve hozzá beállítjuk az ízét. Hamburger szószként, rudakra vágott zöldségekhez vagy sült csirkeszárnyhoz ... tovább

Tökös mákos rétes, anyukám féltve őrzött receptje

A lisztből, tojásból és tejfölből tésztát gyúrtam, amit lisztezett nyújtólapon vékonyra kinyújtottam. Az olvasztott vajat elkevertem a 2 evőkanál liszttel és a tésztalapra kentem, majd jó szorosan feltekertem a lapot, mint a ... tovább

Pasanda csirke curry

A csirkemellet vékony csíkokra vágtam, lehet marha vagy sertéshúst is használni. A leturmixolt pácot beleöntöttem egy tálba és hozzáadtam a csirkemellet. Összekevertem és hagytam pácolódni egész délután a hűtőben, de lehet ... tovább

Hét vezér tokány

A húsokat ceruzányi csíkokra vágjuk. A szalonnát és a hagymát felkockázzuk. A szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk rajta a vöröshagymát. Rádobjuk a marhahúst és párolni kezdjük. Amikor félpuha hozzáadjuk a ... tovább

Zöldséges-sajtos lepény

A zöldségkeveréket kevés, forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük, majd lecsepegtetve hagyjuk kihűlni. Az olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, végül a lángot eloltva keverjük bele a fűszereket és a zúzott ... tovább

Herány tokány

Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük. A zsír felét serpenyőbe öntjük, majd a kis kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. Rádobjuk a csíkokra vágott marhahúst és pörkölni kezdjük. Felöntjük a bor felével, ... tovább