Apróra vágjuk a főtt tojásokat és a szárzellereket, összekeverjük a többi hozzávalóval, ízesítjük. Egy órát állni hagyjuk, majd tálra halmozva, pirított rozskenyérrel tálaljuk.
... tovább
Az olajat egy serpenyőben melegítsük elő és a mustármagot pattogtassuk ki. A megtisztított póréhagymát, a póré zöld részéből egy keveset tegyünk félre és felkarikázva, szedjük gyűrűkre, hosszában vágjuk félbe, majd ... tovább
Tegyük a koktélrákot egy szűrőedénybe, öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le. Ha még fagyos, addig csorgassuk rá a hideg vizet, míg fel nem enged, majd fél percig lógassuk, szitában, forrásban lévő vízbe.
Tegyük egy ... tovább
Az amurt megtisztítjuk, belsejét kimossuk, fejét és gerinccsontját eltávolítjuk, keskeny szeletekre vágjuk, megfőzzük, és teljesen szálkátlanítjuk. Az ízekre szedett halat összekeverjük a citromok levével, sóval, törött borssal. ... tovább
Megtisztítunk és karikákra vágunk egy fél kiló lilahagymát és leöntjük enyhén ecetes-sós-cukros páclével. Belekeverünk egy mokkáskanálnyi mustárt, borsot és hideg helyen néhány napig érleljük. Tálalás előtt leöntjük róla ... tovább
Karikára vágjuk a megtisztított répát, sóval, ecettel és cukorral ízesített kevéske vízben roppanósra pároljuk és a levében hagyjuk kihűlni.
Közben a citromlét a mustár, a só és a bors hozzáadásával kikeverjük, majd az ... tovább
A burgonyát héjában főzzük meg kb 20-25 perc alatt és hűtsük le hirtelen. Ha teljesen lehűlt húzzuk le a héját és szeleteljük vékony karikákra. Az uborkát és a hagymát hámozzuk meg és gyaluljuk le. Tegyük rétegezve egy nagy ... tovább
Egy gyorsfőző edényben, gőz fölött, egy evőkanál vajat felolvasztunk, hozzáadunk egy evőkanál vizet és habverővel alaposan elkeverjük. Ezután egyenként belekeverjük a tojássárgákat, közben állandóan kevergetjük, majd a többi ... tovább
A hagymákat megtisztítjuk, tetejét levágva, a belsejét kivájjuk. Az aljukból is levágunk egy karikát, hogy megálljanak. A zöldségeket megtisztítjuk, lereszeljük és egy evőkanál olajon kissé megpirítjuk, majd a vörösborral és a ... tovább
A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk. belülről megsózzuk és lefordítva kicsepegtetjük. A burgonyát puhára főzzük és a a juhtúróval együtt áttörjük. A masszát, egy tálban összekeverjük a borssal, a lereszelt ... tovább