Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vadas töltött hagyma

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hústalan feltétek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főétel, Buli, Böjt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 adag száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 csapott evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1/2 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
12 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagymákat megtisztítjuk, tetejét levágva, a belsejét kivájjuk. Az aljukból is levágunk egy karikát, hogy megálljanak. A zöldségeket megtisztítjuk, lereszeljük és egy evőkanál olajon kissé megpirítjuk, majd a vörösborral és a fűszerekkel roppanósra pároljuk. A cukrot 1 evőkanál olajon karamellizáljuk és a zöldséget ráöntjük a karamell feloldódásáig lassú tűzön forraljuk. A leszűrt zöldséggel megtöltjük a hagymákat, a kiolajozott tepsibe állítjuk őket, majd mindegyikre egy kanál tejfölt öntünk és a megreszelt sajttal meghintjük a tetejüket. Fél deci vizet öntünk alájuk és 160 fokos sütőben, fél órát sütjük. Tálaláskor még tejfölt kínálunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)