Vadas töltött hagyma (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hústalan feltétek Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főétel, Buli, Böjt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A hagymákat megtisztítjuk, tetejét levágva, a belsejét kivájjuk. Az aljukból is levágunk egy karikát, hogy megálljanak. A zöldségeket megtisztítjuk, lereszeljük és egy evőkanál olajon kissé megpirítjuk, majd a vörösborral és a fűszerekkel roppanósra pároljuk. A cukrot 1 evőkanál olajon karamellizáljuk és a zöldséget ráöntjük a karamell feloldódásáig lassú tűzön forraljuk. A leszűrt zöldséggel megtöltjük a hagymákat, a kiolajozott tepsibe állítjuk őket, majd mindegyikre egy kanál tejfölt öntünk és a megreszelt sajttal meghintjük a tetejüket. Fél deci vizet öntünk alájuk és 160 fokos sütőben, fél órát sütjük. Tálaláskor még tejfölt kínálunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||