| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2-3 teáskanál paradicsom pesto | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2-3 teáskanál koriander pesto | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| igény szerint olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 10 szem feketebors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál koriander (mag) | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 kávéskanál köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 fél kaliforniai paprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 evőkanál friss citromlé | 45 | 0.4 | 0.1 | 7.7 | 0 | 0 |
| 1 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej lilahagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1/2 dl olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál kurkuma | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csipet sáfrány | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1/2 pohár kuszkusz | 349 | 9.4 | 1 | 73.4 | 7.2 | 0 |
| 2 db padlizsán | 26 | 1.3 | 0.2 | 4.8 | 1.4 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A padlizsánt előkészítjük, majd hosszanti irányban vékony szeleteket vágunk. A szeleteket megsózzuk és állni hagyjuk, majd leitatjuk róluk a nedvességet és egy serpenyőben, kevés olajon megsütjük/grillezzük. A szuflétálkákat kibéleljük a padlizsánszeletekkel.