Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Céklás ravioli, fetás-petrezselymes töltelékkel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 85 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Töltött, Főtt, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
10 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 fej cékla 31 1.3 0.1 5.9 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A nagy fej céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk és 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük, a burgonyát megfőzzük. Amikor kihűlt, leturmixoljuk a céklát, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és az áttört burgonyát. Alaposan összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, becsomagoljuk folpackba és 1 órát pihentetjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. Ezután vékonyra kinyújtjuk a tésztát, ravioli szaggatóval megformázzuk, 1 teáskanál tölteléket teszünk bele és bő vízben megfőzzük. Végül vajon megforgatjuk a kifőtt raviolit.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)