Céklás ravioli, fetás-petrezselymes töltelékkel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Ami DJF A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Töltött, Főtt, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A nagy fej céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk és 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük, a burgonyát megfőzzük. Amikor kihűlt, leturmixoljuk a céklát, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és az áttört burgonyát. Alaposan összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, becsomagoljuk folpackba és 1 órát pihentetjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. Ezután vékonyra kinyújtjuk a tésztát, ravioli szaggatóval megformázzuk, 1 teáskanál tölteléket teszünk bele és bő vízben megfőzzük. Végül vajon megforgatjuk a kifőtt raviolit. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||