Ráksaláta ananásszal
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 50 dkg
koktélrák |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
30 dkg
ananász |
49 |
0.4 |
0.4 |
12 |
0.4 |
0 |
| 1 dl
majonéz |
848 |
1.3 |
93.2 |
0 |
0 |
95 |
| 1 dl
joghurt |
52 |
3.2 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
| 1 db
lime |
36 |
0.8 |
0.1 |
0.7 |
0.3 |
0 |
| 1 teáskanál
curry por |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
ketchup |
109 |
2.1 |
0.4 |
24 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
borsikafű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Tegyük a koktélrákot egy szűrőedénybe, öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le. Ha még fagyos, addig csorgassuk rá a hideg vizet, míg fel nem enged, majd fél percig lógassuk, szitában, forrásban lévő vízbe.
Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a meghámozott és falatnyi darabokra felvágott ananászt (készíthetjük konzervből is, előtte jól csepegtessük le a levét), keverjük össze a majonézt, a ketchup-ot, a mustárt, a natúr joghurtot, ízesítsük citromlével, sóval, fűszerezzük borssal és curry-vel. Öntsük a rák, ananász egyvelegre és forgassuk össze.
Tálaljuk jéghidegen, pirítóssal.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)