prev
  • Egyszerű gyümölcskenyér

    16:52
  • Tüdőstáska

    17:17
  • Konfitált sertéscsülök

    17:14
  • Lecsó télire

    17:05
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    17:05
  • Újburgonyás csirkemell

    17:04
  • Vanília sodó

    17:00
  • Karfiol leves gazdagon...

    16:58
  • Kolbász zsírban eltéve

    16:57
  • Kvász házilag

    16:52
  • Egyszerű gyümölcskenyér

    16:52
  • Tüdőstáska

    17:17
  • Konfitált sertéscsülök

    17:14
  • Lecsó télire

    17:05
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    17:05
  • Újburgonyás csirkemell

    17:04
  • Vanília sodó

    17:00
  • Karfiol leves gazdagon...

    16:58
  • Kolbász zsírban eltéve

    16:57
  • Kvász házilag

    16:52
  • Egyszerű gyümölcskenyér

    16:52
  • Tüdőstáska

    17:17
  • Konfitált sertéscsülök

    17:14
  • Lecsó télire

    17:05
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    17:05
  • Újburgonyás csirkemell

    17:04
  • Vanília sodó

    17:00
  • Karfiol leves gazdagon...

    16:58
  • Kolbász zsírban eltéve

    16:57
  • Kvász házilag

    16:52
  • Egyszerű gyümölcskenyér

    16:52
  • Tüdőstáska

    17:17
  • Konfitált sertéscsülök

    17:14
  • Lecsó télire

    17:05
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    17:05
  • Újburgonyás csirkemell

    17:04
  • Vanília sodó

    17:00
  • Karfiol leves gazdagon...

    16:58
  • Kolbász zsírban eltéve

    16:57
  • Kvász házilag

    16:52
  • Egyszerű gyümölcskenyér

    16:52
Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Párolt sárgarépasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Köretek, Saláták, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Párolt, Édes, Sós, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Karikára vágjuk a megtisztított répát, sóval, ecettel és cukorral ízesített kevéske vízben roppanósra pároljuk és a levében hagyjuk kihűlni.
Közben a citromlét a mustár, a só és a bors hozzáadásával kikeverjük, majd az olajjal mártássá verjük. A leszűrt répával és az apróra vagdalt petrezselyemzölddel összeforgatjuk. Lehűtve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)