Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Meleg töltött paradicsom

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Teaparti, Böjt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
12 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
15 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
2 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál piros arany (csemege) 37 9 0.1 0 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk. belülről megsózzuk és lefordítva kicsepegtetjük. A burgonyát puhára főzzük és a a juhtúróval együtt áttörjük. A masszát, egy tálban összekeverjük a borssal, a lereszelt hagymával és a Piros arannyal, habosra keverjük és megtöltjük vele a paradicsomokat. Borsónyi vajat teszünk a tetejére, kivajazott tepsibe helyezzük őket és 175 fokos sütőben, 20 percig sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)