Mustáros, pórés pároltkáposzta
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 3 evőkanál				
		olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 csapott kávéskanál				
		mustármag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 szál				
		póréhagyma | 37 | 2.2 | 0.3 | 6.3 | 2.3 | 0 | 
				
						
					| 50 dkg				
		fehérkáposzta | 65 | 1.1 | 0.2 | 14.7 | 2.7 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			Az olajat egy serpenyőben melegítsük elő és a mustármagot pattogtassuk ki. A megtisztított póréhagymát, a póré zöld részéből egy keveset tegyünk félre és felkarikázva, szedjük gyűrűkre, hosszában vágjuk félbe, majd szeleteljük fel, vágjuk a káposztát vékony laskára, sózzuk be és hagyjuk állni egy fél órát. A mustármagos olajban először megfuttatjuk a hagymát, majd a káposztát is hozzáadva 2-3 percig nagy lángon, kevergetve sütjük, ízlés szerint, megborsozzuk. 1/2 deci vizet, esetleg húslevest öntünk alá és lefedve, kis lángon kissé roppanósra pároljuk. A megmaradt póréhagymával díszítsük tálaláskor.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)