Mustáros, pórés pároltkáposzta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
2 csapott kávéskanál
mustármag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 szál
póréhagyma |
37 |
2.2 |
0.3 |
6.3 |
2.3 |
0 |
50 dkg
fehérkáposzta |
65 |
1.1 |
0.2 |
14.7 |
2.7 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az olajat egy serpenyőben melegítsük elő és a mustármagot pattogtassuk ki. A megtisztított póréhagymát, a póré zöld részéből egy keveset tegyünk félre és felkarikázva, szedjük gyűrűkre, hosszában vágjuk félbe, majd szeleteljük fel, vágjuk a káposztát vékony laskára, sózzuk be és hagyjuk állni egy fél órát. A mustármagos olajban először megfuttatjuk a hagymát, majd a káposztát is hozzáadva 2-3 percig nagy lángon, kevergetve sütjük, ízlés szerint, megborsozzuk. 1/2 deci vizet, esetleg húslevest öntünk alá és lefedve, kis lángon kissé roppanósra pároljuk. A megmaradt póréhagymával díszítsük tálaláskor.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)