Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csípős, mazsolás gersli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Buli, Bálint nap, Párolt, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Gyümölcsök, Reform konyha, Hajón is elkészíthető, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 késhegynyi citromhéj 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
1 csésze árpagyöngy 350 9 1.4 75 20.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajat felhevítjük és átpirítjuk benne a gerslit. Felöntjük két csésze vízzel, megsózzuk, majd hozzáadjuk a chilipelyhet és a citromhéjat. 25 percig főzzük, kis lángon, fedő alatt, majd a mazsolát a tetejére dobva, még tíz percig hagyjuk lefedve párolódni. El lehet a lángot oltani, ha, vastag falú edényben főztük, tegyünk a fedő alá konyharuhát.
Pecsenyevillával összeforgatjuk, majd tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)