| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| igény szerint mandulalapocska | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 evőkanál szójaszósz | 66 | 10.5 | 0.1 | 5.6 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 késhegynyi fahéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 maréknyi mazsola | 287 | 2.4 | 0 | 65 | 5.4 | 0 |
| 1 csésze mirelit mexikói zöldségkeverék | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 csésze barnarizs | 0 | 6.7 | 2.8 | 81.3 | 10.2 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát és a barnarizst. Felöntjük két és fél csésze vízzel, beledobjuk a fokhagymát, a borsot és a fahéjat. Beleöntjük a szójaszószt. Felforrástól számítva, 50 percig főzzük. Tíz perccel az elkészülte előtt a tetejére szórjuk a mazsolát és a zöldségeket. Kikapcsolt tűzhelyen hagyjuk még tíz percig pihenni.