Zöldséges piláf (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Hétköznapi vacsora, Főétel mellé, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Gabonafélék, Reform konyha, FRSZ receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
igény szerint mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 csésze mirelit mexikói zöldségkeverék ? ? ? ? ? ?
1 csésze barnarizs 0 6.7 2.8 81.3 10.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát és a barnarizst. Felöntjük két és fél csésze vízzel, beledobjuk a fokhagymát, a borsot és a fahéjat. Beleöntjük a szójaszószt. Felforrástól számítva, 50 percig főzzük. Tíz perccel az elkészülte előtt a tetejére szórjuk a mazsolát és a zöldségeket. Kikapcsolt tűzhelyen hagyjuk még tíz percig pihenni.
Tálalás előtt villával keverjük át és szórjunk a tetejére szárazon megpirított mandulát.
Nem csak köretként jó, önmagában is ízletes.