Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vajas kukorica

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
5 adag vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
50 adag konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megforrósított vajba öntsük bele a leszűrt konzervkukoricát, borsozzuk meg, izlés szerint sózzuk és az egészet forrósítsuk át. Ha mirelitből készítjük, akkor még fagyottan öntsük a kukoricát a forró vajba és kis lángon, kevergetve, öt percig pároljuk. Tálalás előtt keverjük bele az aprított petrezselymet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)