Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kelbimbós-répás pároltrizs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2.5 csésze zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 csésze mirelit kelbimbó 50 4.9 0.6 6.1 0 0
1 csésze mirelit sárgarépa 27 2.4 0.5 2.3 0 0
1 csésze rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített vajon a rizst fehéredésig sütjük, közben sóval és borssal meghintjük. Felöntjük két csésze alaplével és tíz percig forraljuk. A zöldségeket a zöldfűszerekkel összekeverjük és felöntjük a félretett alaplével, ha gondoljuk sóval ízesítsük és forraljuk fel, majd lefedve hagyjuk pihenni, amíg a rizs fő. Öntsük a zöldséget a rizsre és a fedő alá konyharuhát téve, kikapcsolva a lángot, negyed órát pihentessük.
Pecsenyevillával átforgatva tálaljuk.
Adhatjuk köretnek, de reszelt sajttal meghintve, önálló ételként is megállja a helyét.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)