Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 137 találat

Sertésnyelv mazsolás, kapribogyós paradicsommártásban

A nyelvet kuktába tesszük. Mellédobunk egy fej vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát, a babérlevelet, felöntjük a borral és kevés vízzel, majd sóval, borssal ízesítve, 25 percig főzzük, a sípolástól számítva. Közeben az olajon ... tovább

Zöldfűszeres grillezett pulykasteak

A pulyka felsőcombot kicsontozzuk és a rostjaira merőlegesen vastag szeletekre vágjuk, majd kissé megklopfoljuk úgy, hogy nagyjából ujjnyi vastagok legyenek a szeletek. Magas falú edénybe tesszük, meglocsoljuk az olívás-zöldfűszeres ... tovább

Krémsajtos burgonyafőzelék

A burgonyát fél centis karikákra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, megszórjuk majoránnával és kis lángon főzzük puhára. Ha megfőtt, hagymás rántást készítünk, hideg tejjel felengedjük, a ... tovább

Csülkös babos pacal

A legfontosabb hogy a boros üvegből húzzuk ki a dugót!!!!!!!!! Legyen kéznél a szódásüveg és a pohár. Az étel elkészítése: A szalonnát zsírjára pirítom egy külön serpenyőben (én lemez wokot használok szabadtűzön) rádobom ... tovább

Sajtos lepény vajas karottával és karalábéval

A kekszet kis darabokra tördeljük, közben a tejet megmelegítjük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, leöntjük vele a kekszdarabokat és jól összekeverjük. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, a petrezselymet és a ... tovább

Borjúbécsi májjal töltve

A felforrósított libazsíron a félfőre vágott hagymát megpároljuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott csirkemájat és nagylángon, hirtelen megsütjük. Közben a zúzott fokhagymával, majorannával és borssal fűszerezzük. Ha kész a ... tovább

Sonkás rétes leveles tésztából

A leveles tésztát kiolvasztjuk. 1 tojást, a tojássárgájával és a tejföllel elkeverjük. A sonkát kis kockákra vágjuk. A megfőzött a burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. A leveles tésztát belisztezett deszkán, késfok ... tovább

Kacsapecsenye cseresznyével

A megtisztított kacsát feldaraboljuk, megsózzuk a húsos részét, majd a felkarikázott hagymával együtt tepsibe tesszük és ráöntjük a borssal, majoránnával fűszerezett alaplevet. Alufóliával szorosan lefedve, előmelegített 170 ... tovább

Libacomb párolt káposztával és burgonyagombóccal

A libacombokat a sütés előtti este bedörzsöljük sóval és lefedve állni hagyjuk. Másnap leöblítjük és szárazra töröljük. Rászórjuk a fűszerkeveréket és lefedhető, vastag falú edénybe fektetjük. Egy fél pohár vizet ... tovább

Libasült

A megtisztított libát kívül-belül megsózzuk, a hasába dugjuk az almákat, a majoránnaágacskákat és a fokhagymagerezdeket. A szárnyakat és a combjait rögzítsük, hogy sütés közben is megtartsa a formáját. Fedeles sütőedénybe 2 ... tovább