Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Libasült

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Márton nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 ág majoránna 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 egész liba 380 16 35 0.2 0 84
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított libát kívül-belül megsózzuk, a hasába dugjuk az almákat, a majoránnaágacskákat és a fokhagymagerezdeket. A szárnyakat és a combjait rögzítsük, hogy sütés közben is megtartsa a formáját. Fedeles sütőedénybe 2 ujjnyi forró vizet öntünk és a libát belefektetve párolni kezdjük, gyakran locsolgassuk a levével és időnként szurkáljuk meg, hogy a zsírja jól ki tudjon sülni. A vizet szükség szerint pótoljuk alatt és a zsiradékot, ha szükséges merjük le. A sütés utolsó negyed órájában fedő nélkül a lángot nagyobbra emelve süssük pirosra, ropogósra.
Pezsgős káposztával és hagymás tört burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)