Libasült
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 ág
majoránna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
3 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
1 egész
liba |
380 |
16 |
35 |
0.2 |
0 |
84 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megtisztított libát kívül-belül megsózzuk, a hasába dugjuk az almákat, a majoránnaágacskákat és a fokhagymagerezdeket. A szárnyakat és a combjait rögzítsük, hogy sütés közben is megtartsa a formáját. Fedeles sütőedénybe 2 ujjnyi forró vizet öntünk és a libát belefektetve párolni kezdjük, gyakran locsolgassuk a levével és időnként szurkáljuk meg, hogy a zsírja jól ki tudjon sülni. A vizet szükség szerint pótoljuk alatt és a zsiradékot, ha szükséges merjük le. A sütés utolsó negyed órájában fedő nélkül a lángot nagyobbra emelve süssük pirosra, ropogósra.
Pezsgős káposztával és hagymás tört burgonyával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)