Zöldfűszeres grillezett pulykasteak
Hozzávalók
Zöldfűszeres grillezett pulykasteak
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
80 dkg
pulyka felsőcomb |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
8 db
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Olívás-zöldfűszeres pác
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kiskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kiskanál
színes bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 szál
majoránna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 szál
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
fél csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
2 dl
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Zöldfűszeres grillezett pulykasteak
A pulyka felsőcombot kicsontozzuk és a rostjaira merőlegesen vastag szeletekre vágjuk, majd kissé megklopfoljuk úgy, hogy nagyjából ujjnyi vastagok legyenek a szeletek. Magas falú edénybe tesszük, meglocsoljuk az olívás-zöldfűszeres páccal és jól megforgatjuk benne a pulykaszeleteket. Fóliával lefedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni. Másnap a steakeket kivesszük a pácból, kissé lehúzzuk róla a fűszereket és a középforró grillen, lassan pirosra sütjük. A pác olajával néha megcsepegtetjük. Forrón, a grillen sült paradicsommal tálaljuk.
Olívás-zöldfűszeres pác
Keverőedénybe szórjuk a sót, a durvára tört színes borsot, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott majorannát, rozmaringot és petrezselymet. Hozzáöntjük az olívaolajat, és jól összekeverjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)