Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldfűszeres grillezett pulykasteak

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Hideg téli napokra, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Tárcsa, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

Zöldfűszeres grillezett pulykasteak
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg pulyka felsőcomb 0 ? ? ? ? ?
8 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Olívás-zöldfűszeres pác
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kiskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál színes bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 szál majoránna 0 0 0 0 0 0
2 szál rozmaring 0 0 0 0 0 0
fél csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Zöldfűszeres grillezett pulykasteak
A pulyka felsőcombot kicsontozzuk és a rostjaira merőlegesen vastag szeletekre vágjuk, majd kissé megklopfoljuk úgy, hogy nagyjából ujjnyi vastagok legyenek a szeletek. Magas falú edénybe tesszük, meglocsoljuk az olívás-zöldfűszeres páccal és jól megforgatjuk benne a pulykaszeleteket. Fóliával lefedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni. Másnap a steakeket kivesszük a pácból, kissé lehúzzuk róla a fűszereket és a középforró grillen, lassan pirosra sütjük. A pác olajával néha megcsepegtetjük. Forrón, a grillen sült paradicsommal tálaljuk.

Olívás-zöldfűszeres pác
Keverőedénybe szórjuk a sót, a durvára tört színes borsot, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott majorannát, rozmaringot és petrezselymet. Hozzáöntjük az olívaolajat, és jól összekeverjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)