Sonkás rétes leveles tésztából
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
majoránna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 db
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
20 dkg
főtt füstölt sonka |
308 |
15.7 |
27 |
0.2 |
0 |
82 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
1 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
1 csomag
mélyhűtött levelestészta |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A leveles tésztát kiolvasztjuk. 1 tojást, a tojássárgájával és a tejföllel elkeverjük. A sonkát kis kockákra vágjuk. A megfőzött a burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. A leveles tésztát belisztezett deszkán, késfok vastagságúra nyújtjuk, a lisztet óvatosan lesöpörjük róla. A tészta kétharmadát bekenjük a tejfölös keverékkel, rászórjuk a burgonya- és sonkakockákat, majd megszórjuk sóval, borssal és majoránnával. A tésztát rétessé göngyöljük, a végeit alá hajtjuk. A tetejét felvert tojással megkenve, köménymaggal megszórjuk, majd 210 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 40 percig sütjük.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágjuk.
Ecetes pepperónit adjunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)