Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kacsapecsenye cseresznyével

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Márton nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Kemence, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1/2 dl cseresznyepálinka 245 ? ? ? 0 0
30 dkg cseresznyebefőtt 85 0.6 0.2 19.8 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db kacsa ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított kacsát feldaraboljuk, megsózzuk a húsos részét, majd a felkarikázott hagymával együtt tepsibe tesszük és ráöntjük a borssal, majoránnával fűszerezett alaplevet. Alufóliával szorosan lefedve, előmelegített 170 fokos sütőbe toljuk és 80 percig pároljuk. A levét leöntjük és lehűtjük. Lezsírozzuk és a zsírból egy teáskanálnyiban a cukrot megbarnítjuk, hozzáöntjük a pecsenyelevet és a cseresznyepálinkát, majd összeforraljuk. Belekeverjük a magozott cseresznyét és a kacsahús alá öntjük. Előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk és a kacsát pirosra sütjük.
Mandulás vagy gombás rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)