Kacsapecsenye cseresznyével
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 dl
csirkehúsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
majoránna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1/2 dl
cseresznyepálinka |
245 |
? |
? |
? |
0 |
0 |
30 dkg
cseresznyebefőtt |
85 |
0.6 |
0.2 |
19.8 |
0 |
0 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 db
kacsa |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megtisztított kacsát feldaraboljuk, megsózzuk a húsos részét, majd a felkarikázott hagymával együtt tepsibe tesszük és ráöntjük a borssal, majoránnával fűszerezett alaplevet. Alufóliával szorosan lefedve, előmelegített 170 fokos sütőbe toljuk és 80 percig pároljuk. A levét leöntjük és lehűtjük. Lezsírozzuk és a zsírból egy teáskanálnyiban a cukrot megbarnítjuk, hozzáöntjük a pecsenyelevet és a cseresznyepálinkát, majd összeforraljuk. Belekeverjük a magozott cseresznyét és a kacsahús alá öntjük. Előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk és a kacsát pirosra sütjük.
Mandulás vagy gombás rizzsel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)