Vagdalt libamell
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
3 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
libazsír |
897 |
0.5 |
99 |
0 |
0 |
107 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 db
zsemle |
147 |
5.1 |
0.4 |
30.8 |
0.5 |
0 |
1 db
libamell |
198 |
18.5 |
13.6 |
0.3 |
0 |
84 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A libamellet a csontról óvatosan lefejtjük, vigyázzunk, hogy a csont maradjon épen. A mellhúst, ha nem nagyon zsíros, a bőrt is, a vízben áztatott zsemlével és a kétféle hagymával, kétszer átdaráljuk, majd a két tojással, sóval, borssal és evőkanálnyi libazsírral jól elkeverjük. A húsmasszát visszaigazítjuk a mellcsontra. Tojássárgával lekenjük és zsemlemorzsával megszórjuk. Egy tepsibe deci vizet öntünk, beletesszük a megformázott mellet és leöntjük a megolvasztott, de nem forró zsírral. 175 fokra előmelegített sütőben, fólia alatt 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve, a hőt 190 fokra emelve, a levével locsolgatva 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Vékony szeletekre vágva, burgonyapürével és almakompóttal tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)