A majonézből, a tejfölből, a tejszínből a lereszelt ecetes uborkából, az apróra metél kapribogyóból és metélőhagymából, mustárral, sóval, borssal ízesítve keverjünk öntetet. A csirkemellet vágjuk ceruzányi csíkokra és az ... tovább
A felforrósított olajban megpároljuk a finomra aprított hagymát, majd a vékony csíkokra vágott gombát rádobva a zsírjára sütjük. Beletesszük a szintén vékony csíkokra vágott sonkát és a kis doboz paradicsompürét. Nagy lángon, ... tovább
A zöldbabot sós vízben roppanósra főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Amíg teljesen kihűl az öntethet valókat a zúzott fokhagymával összekeverjük és az új- és metélőhagymát finomra vágjuk. Az összes hozzávalót jól ... tovább
Az érlelt bélszínt tálalás előtt egy nappal olajjal és mustárral vékonyan bekenve, szelíden megborsozva zsírpapírba tekerve pácoljuk. Gondosan lehártyázzuk, majd legalább kétszer átdaráljuk. Négy pogácsát formázunk, a ... tovább
A majonézből és a tejfölből ízlés szerint ízesítve tartármártást keverünk. A többi hozzávalót egyforma kockára vágjuk és a mártásba forgatjuk. Salátalevelekkel bélelt tálba tesszük és jól behűtve tálaljuk.
Pirítóst ... tovább
A zöldségeket megtisztítjuk, amelyiket kell kicsumázzuk. A répákat és a zellert lereszeljük, a hagymákat apróra vagdaljuk, a paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk. Edénybe téve forralni kezdjük, beletesszük a csokorba kötött ... tovább
A karajt úgy szeleteljük fel, hogy 4 nagy szeletté tudjuk kiverni. A kolbász bőrét lehúzzuk, majd a mustárral vékonyan megkent karajszeletekbe tekerjük, úgy, hogy a végét betűrjük, mint a töltött káposztánál, mert a sütésnél a ... tovább
A barnamártást és vörösbort a kétharmadára beforraljuk. Egy evőkanálnyi vajat összegyúrunk a liszttel és behűtjük.
A céklát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk és lecsepegtetjük. A vadhúsból szép szeleteket vágunk és a ... tovább
A lisztből, a tojásból, némi sóval, kevés víz hozzáadásával tésztát gyúrunk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Pohárral kiszaggatjuk és kanálnyi tölteléket teszünk bele. A tészta szélét ujjunkkal megvizezzük és félbe ... tovább
A lisztet a vajjal és olajjal gyorsan elmorzsoljuk, majd 3 evőkanál víz hozzáadásával rugalmas tésztává gyúrjuk, 20 percre hidegre tesszük, majd kinyújtva három csíkra vágjuk és egymásra téve ismét kinyújtjuk. Ezt, ... tovább