Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldbabsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel mellé, Buli, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldbabot sós vízben roppanósra főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Amíg teljesen kihűl az öntethet valókat a zúzott fokhagymával összekeverjük és az új- és metélőhagymát finomra vágjuk. Az összes hozzávalót jól elkeverjük és behűtjük.
Grillhúsok mellé tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)