Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kovászos uborkás újburgonyasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Böjt, Hétvégi ebéd, Buli, Szabadban, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
4 db kovászos uborka 12 0.7 0.2 1.9 0 0
50 dkg újburgonya ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát sóval és babérlevéllel ízesített vízben megfőzzük. Lecsepegtetve langyosra hűtjük. A kovászos uborkát kis kockára vágjuk, majd beleforgatjuk a joghurtba, melyben elkevertük a zúzott fokhagymát, a finomra vágott kaprot, a sót és a borsot. Végül belekeverjük a langyos, szükség szerint félbe vagy negyedekbe vágott burgonyát.
Behűtve tálaljuk, grillezett húsok mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)