Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tatár bifsztek

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Bálint nap, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg bélszín 119 19 4.4 0.6 0 70
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
4 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
20 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az érlelt bélszínt tálalás előtt egy nappal olajjal és mustárral vékonyan bekenve, szelíden megborsozva zsírpapírba tekerve pácoljuk. Gondosan lehártyázzuk, majd legalább kétszer átdaráljuk. Négy pogácsát formázunk, a közepükbe kanállal mélyedést nyomunk, ebbe helyezzük a tojássárgáját. A tányéron közepén lévő húspogácsát körülrakjuk a finomra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a mustárral és a ketchuppal.
Mindenki maga keveri össze a tatárját.
Külön adjuk hozzá a többi fűszert, a gusztusosan megformázott vajat és sok-sok forró pirítóst.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)