| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 50 dkg bélszín | 119 | 19 | 4.4 | 0.6 | 0 | 70 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 4 db tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 4 evőkanál mustár | 169 | 5.7 | 6.4 | 22 | 0 | 0 |
| 4 evőkanál ketchup | 109 | 2.1 | 0.4 | 24 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint Worcestershire mártás | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 20 dkg vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az érlelt bélszínt tálalás előtt egy nappal olajjal és mustárral vékonyan bekenve, szelíden megborsozva zsírpapírba tekerve pácoljuk. Gondosan lehártyázzuk, majd legalább kétszer átdaráljuk. Négy pogácsát formázunk, a közepükbe kanállal mélyedést nyomunk, ebbe helyezzük a tojássárgáját. A tányéron közepén lévő húspogácsát körülrakjuk a finomra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a mustárral és a ketchuppal.