Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Házi ketchup

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 kg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
50 dkg zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
50 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
1 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 adag babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál mustármag 0 0 0 0 0 0
1 dl ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
50 dkg aszalt alma 252 1.4 1.6 55.4 0 0
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket megtisztítjuk, amelyiket kell kicsumázzuk. A répákat és a zellert lereszeljük, a hagymákat apróra vagdaljuk, a paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk. Edénybe téve forralni kezdjük, beletesszük a csokorba kötött zöldfűszereket és a megőrölt vagy tüllzacskóba tett többi fűszert, a nem cukrozott aszalt almát vagy szirmot.
Csendesen főzzük egy órácskát, majd a fűszercsokrot kidobva botmixerrel összezúzzuk, ha zavaróak a héjdarabok szitán át is törhetjük a masszát. Belekeverjük az ecetet, ízlés szerint még fűszerezhetjük, majd üvegebe töltjük és lezárjuk. Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)