A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd 3 deka vaj kivételével, a hozzávalókat összegyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk. A maradék vajat megolvasztjuk és ecsettel megkenjük a tészta tetejét, majd félbehajtjuk. Kissé ... tovább
A cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel, a tojásokkal és az olvasztott, de nem forró vajjal összegyúrjuk és kalácstészta keménységű masszává dolgozzuk össze. A kidolgozást végezzük alaposan. Langyos ... tovább
A lisztet a tojássárgájákkal, a cukorral és két deci tejföllel csomómentesre keverjük, ekkor hozzáadjuk a többi tejfölt és beleforgatjuk, a sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajjal kikent tepsibe simítjuk, ujjnyi vastagon ... tovább
A lisztet deszkára halmozzuk, a közepébe mélyedést formálunk, majd a tojásokat, a cukrot és a sót beletéve. összegyúrjuk kb 1 deci langyos vízzel. A vizet csak fokozatosan adjuk hozzá, kemény tésztát kell kapnunk. Letakarva fél ... tovább
A gondosan megmosott burgonyát megsózzuk és alufóliába csomagoljuk. Előmelegített 175 fokos sütőben kb egy óra alatt puhára sütjük. Még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Közben a langyos, cukros tejben felfuttatjuk az ... tovább
12 deka lisztet és ugyanennyi vajat összedolgozunk, majd téglalappá formáljuk. A többi hozzávalóból, a szódavizet fokozatosan hozzáadva kemény rétestésztát gyúrunk és rövid pihentetés után, lisztezett deszkán, vékonyra ... tovább
A tejbe kiskanál cukrot szórunk,meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztbe keverjük a sót és a maradék cukrot, majd beleöntve az élesztős tejet fakanállal hólyagosra keverjük. Ha nem elég puha a tészta, öntsünk ... tovább
A borjúkarajt felszeleteljük és gyengédem kiverjük. Besózzuk és a felforrósított olajon mindkét oldalát fehéredésig sütjük. A hússzeleteket kivesszük és melegen tartjuk. A zsiradékban megpirítjuk a curryport, hozzáadjuk az ... tovább
A felhevített olajba öntjük a paradicsompürét és addig kevergetjük, amíg barnulni nem kezd, ekkor hozzáadjuk a félfőre szelt hagymát, a kis darabokra vágott húst és fehéredésig sütjük. Ekkor kis lángon, fedő alatt pároljuk ... tovább
A finomra vágott sonkát megpirítjuk a felhevített vajban, majd ráöntjük a tejjel és ízlés szerint sóval felvert tojásokat. Nagy lángon sütjük és a szélét emelgetve, aláfolyatjuk a még híg tojást. Ha megszilárdult, félbe ... tovább