Egzotikus borjúcomb
Hozzávalók
Egzotikus borjúcomb
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 dkg
borjúkaraj |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
1 doboz
ananász befőtt |
88 |
0.4 |
0.2 |
20.2 |
0.9 |
0 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
2 evőkanál
curry por |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 adag
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 adag
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Mandulás párolt rizs
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 evőkanál
mandulalapocska |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
40 dkg
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Egzotikus borjúcomb
A borjúkarajt felszeleteljük és gyengédem kiverjük. Besózzuk és a felforrósított olajon mindkét oldalát fehéredésig sütjük. A hússzeleteket kivesszük és melegen tartjuk. A zsiradékban megpirítjuk a curryport, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és chilit. Pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk az ananász levét, visszatesszük a húsokat és félpuhára pároljuk, ha szükséges kevés vizet adhatunk hozzá, de mindig sűrű leve legyen. Ekkor belekeverjük a felkockázott ananászt és készre főzzük. Végül a tejszínt hozzáöntve nagy lángon sűrűre forraljuk.
A mandulás rizzsel tálaljuk.
Mandulás párolt rizs
Vastag falú edényben olajat melegítünk, a mandulát beledobva aranybarnára pirítjuk. A mandulát szűrőkanállal kivesszük és a zsiradékba a rizst beleöntjük, folyamatosan kevergetve, addig pirítjuk, amíg a rizsszemek kifehérednek. Ekkor felöntjük annyi vízzel, mint a rizs térfogatának a kétszerese. Sózzuk, borsozzuk, majd nagy lángon felforraljuk. Ezután vagy sütőben pároljuk készre vagy takaréklángon pároljuk, addig amíg a rizs tején, már nem látszik víz, ekkor a lángot lekapcsolva, az edény és a fedő közé konyharuhát téve, a saját gőzében hagyjuk megpuhulni. Tálalás előtt pecsenyevillával belekeverjük a mandulát és meghintjük a finomra vágott metélőhagymával.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)