Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Egzotikus borjúcomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

Egzotikus borjúcomb
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dkg borjúkaraj ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 doboz ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
1 adag chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mandulás párolt rizs
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Egzotikus borjúcomb
A borjúkarajt felszeleteljük és gyengédem kiverjük. Besózzuk és a felforrósított olajon mindkét oldalát fehéredésig sütjük. A hússzeleteket kivesszük és melegen tartjuk. A zsiradékban megpirítjuk a curryport, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és chilit. Pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk az ananász levét, visszatesszük a húsokat és félpuhára pároljuk, ha szükséges kevés vizet adhatunk hozzá, de mindig sűrű leve legyen. Ekkor belekeverjük a felkockázott ananászt és készre főzzük. Végül a tejszínt hozzáöntve nagy lángon sűrűre forraljuk.
A mandulás rizzsel tálaljuk.

Mandulás párolt rizs
Vastag falú edényben olajat melegítünk, a mandulát beledobva aranybarnára pirítjuk. A mandulát szűrőkanállal kivesszük és a zsiradékba a rizst beleöntjük, folyamatosan kevergetve, addig pirítjuk, amíg a rizsszemek kifehérednek. Ekkor felöntjük annyi vízzel, mint a rizs térfogatának a kétszerese. Sózzuk, borsozzuk, majd nagy lángon felforraljuk. Ezután vagy sütőben pároljuk készre vagy takaréklángon pároljuk, addig amíg a rizs tején, már nem látszik víz, ekkor a lángot lekapcsolva, az edény és a fedő közé konyharuhát téve, a saját gőzében hagyjuk megpuhulni. Tálalás előtt pecsenyevillával belekeverjük a mandulát és meghintjük a finomra vágott metélőhagymával.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)